Rezervuarlara,
adaptasyonunun kolay olması, büyük sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen
yetersizliğine direncinin kuvvetli olması, etinin lezzetli ve balıkçılarca
makbul bir tür olması sebebiyle sazan (Cyprinus
carpio) balığı bırakılmıştır. Böylece doğal stoğun desteklenmesi, sportif
balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması
ve protein açığının kapatılmasında öneme haiz olan aqua-kültürün desteklenmesi
hedeflenmiştir.
Yapılan
çalışmaların başarıya ulaşması ve rezervuarda stoğun gelişebilmesi için
balıkçılarımıza ve köylülerimize görev düşmektedir. Bırakılan yavrular
korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkan tanınmalıdır. Zaman ve boy
yasaklarına uyulmalı hatta mümkünse balıklandırma yapılan rezervuarlar balıklar
gelişimlerini sağlayana kadar daha az tercih edilmelidir. Balıkları sadece
yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve
bilinçli olarak avlamak gereklidir.