Hamsi Avcılığı İzin Belgesi - BALIKESİR SU ÜRÜNLERİ

İÇERİK


Balıkesir Su Ürünleri / FishTubeTR

9 Eylül 2014 Salı

Hamsi Avcılığı İzin Belgesi


Hamsi Avcılığı İzin Belgesi


HAMSİ AVCILIĞI İZNİ ALACAKLARIN İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURMADAN ÖNCE AĞ ÖLÇÜM BELGELERİNİ İBRAZ ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. AĞ ÖLÇÜM BELGELERİ TEKNENİN BULUNDUĞU EN YAKIN İL/İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNCE DÜZENLENECEKTİR.

Hamsi Avcılığı İzin Belgesi Dilekçesi İçin Tıklayın 




4/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ 
MADDE 18 – (1) Hamsi ile ilgili düzenlemeler aşağıda belirtilmiştir.
a) Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden ek-2’de yer alan avcılık "İzin Belgesi"nin alınması zorunludur.
b) Marmara Denizi ve Karadeniz’de, gırgır ağları ile hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Bakanlık stok durumuna göre avlanma zamanlarında düzenleme yapabilir.
c) Bakanlık, stokların korunması ve avcılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması amacı ile hamsi avcılığına; alan, avlanabilecek ve karaya çıkarılabilecek miktarlar, karaya çıkış noktası, zaman ve nakliyesiyle ilgili yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirilebilir.
(2) Dökme olarak balık unu yağı fabrikalarına gönderilecekler hariç; hamsi, istavrit ve sardalya balıklarının naklinde kullanılacak kasaların dıştan dışa ölçülerinin en fazla (54 cm x 9 cm x 37 cm) boyutunda ve 11 cm ayak boyunda; kutuların dıştan dışa ölçülerinin ise en fazla (59  cm x 13 cm x 39 cm) boyutunda olması zorunludur.

Boy ve ağırlık yasakları
MADDE 17 – (1) Aşağıda avlanabilir asgari boyları ve ağırlıkları belirtilen su ürünlerinin daha küçüklerinin avlanması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılması yasaktır. 
Hamsi
Engraulis encrasicolus
9 cm


(2) (Değişik:RG-19/11/2013-28826) Avlanabilir asgari boyları ve ağırlıkları belirtilen türlerden; hamsi, sardalya, istavrit ve lüferde ağırlıkça %15, diğer su ürünlerine ise ağırlıkça %5 oranında küçük boylara istisna tanınır. Bu istisnanın tespiti, kontrol edilen ürün miktarı üzerinden yapılır.

Nakil belgesi düzenlenmesi
MADDE 44- (1) Denizlerden ve içsulardan avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin, karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere, toptan satış merkezi, su ürünleri hali, soğuk hava deposu ve işleme tesisine naklinde ek- 8’de yer alan “Nakil Belgesi”nin alınması zorunludur.
(2) 50 kg ve daha az miktardaki su ürünleri için nakil belgesi aranmaz.
(3) (Mülga:RG-17/5/2013-28650)
(4) Menşe Belgesi istenen ürünler için düzenlenen menşe belgesi nakil belgesi yerine geçer. Bu ürünler için ayrıca nakil belgesi düzenlenmesi gerekli değildir.
(5) Nakil belgesi il/ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenir. Bakanlık Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, nakil belgesi düzenleme yetkisini, il/ilçe müdürlüklerinin yetkisi saklı kalmak şartıyla su ürünleri kooperatif, birlik veya üst birliklerine verebilir.
(6) Nakil belgelerinin geçerlilik süresi, belge üzerinde belirtilen nakil saatinden başlamak üzere 24 saattir.