ÇANAKKALE BİTİŞİĞİNDEKİ ULUSLARARASI SULARDA BÖCEK ISTAKOZ AVCILIĞI İZNİ - BALIKESİR SU ÜRÜNLERİ

İÇERİK


Balıkesir Su Ürünleri / FishTubeTR

4 Kasım 2014 Salı

ÇANAKKALE BİTİŞİĞİNDEKİ ULUSLARARASI SULARDA BÖCEK ISTAKOZ AVCILIĞI İZNİ

ÇANAKKALE BİTİŞİĞİNDEKİ ULUSLARARASI SULARDA BÖCEK ISTAKOZ AVCILIĞI İZNİ


Uygulanacak prosedür :
   1- Dilekçe
   2- Döner Sermaye Makbuzu

2014 Yılı İçin Su Ürünleri Avcılık İzinleri Döner Sermaye Ücretleri
   0-12 metre tekneler için : 68 TL
   12-22 metre tekneler için : 130 TL
   22 metreden büyük tekneler için : 200 TL


İlgili Mevzuat

SU ÜRÜNLERİ YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 10.03.1995 Resmi Gazete Sayısı: 22223)

Uluslararası Sularda Avcılık
Madde 18- Münhasır ekonomik bölgedeki su ürünlerinin cins, ağırlık, boy gibi özellikleri, avlanabilir miktarları, zamanları ve istihsalde kullanılacak vasıtaların haiz olmaları gereken asgari vasıf ve şartlar ile bunların kullanma esas ve usulleri ile diğer şartlar Bakanlıkça belirlenir.
Uluslararası sularda av yapacak olan gemiler yer ve zaman olarak yasak bölgelerden geçerlerken, ilgili kanunlarda belirtilen tedbirler dışında Bakanlık İl Müdürlüklerinden de izin almak zorundadırlar.

YEDİNCİ BÖLÜM
Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
-----
Denizlerle ilgili diğer hükümler
MADDE 46  
-----
(4) Münhasır ekonomik bölgede ve uluslararası sularda avlanılacak su ürünlerinin cins, çeşit, ağırlık, irilik, büyüklük gibi vasıfları, avlanabilir miktarları, zamanları ve istihsalde kullanılacak vasıtaların haiz olmaları gereken asgarî vasıf ve şartlar ile bunların kullanma usul ve esasları ile diğer faaliyetler Bakanlıkça tespit edilir.  Başka ülkenin Münhasır Ekonomik Bölgesinde ya da karasularında avcılık yapacaklar Bakanlıktan izin almak zorundadır.
(5) Bakanlıkça farklı bir düzenleme yapılarak ilân edilmediği sürece, Tebliğ ile karasularımız için getirilen düzenlemeler, bu suların bitişiğindeki uluslararası sularda da aynı şekilde uygulanır.
(6) Uluslararası sularda av yapacak olan gemiler yer ve zaman olarak yasak bölgelerden geçerlerken, kanunlarda belirtilen tedbirler haricinde, Bakanlıkça belirlenecek esaslara uymak zorundadırlar.
(7) Yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde diğer ülke karasularında avcılık yapacak balıkçı gemileri için Bakanlıktan izin alınması, istihsal edilen ürünlerin belirtilen esaslar doğrultusunda, izinlerinde gösterilen limanlardan çıkarılması zorunludur